Solen har gått over i Skyttens tegn og dette noe abstrakte tegnet beskriver hva vi trenger å finne i oss selv for å vokse videre. Tro, intuisjon og dermed også ekspansjon er stikkordene for dette fantastiske ildtegnet. Men som alle ildtegn må de også jobbe med å holde tungen rett i munnen og ikke fly for høyt. Ild slukker nemlig nokså lett.

Det sies om skytten at de snakker i lange setninger. Ofte om noe som går rett over hodene på andre. Men som unektelig høres veldig forklarende ut. For en skytt henger nemlig alt sammen. De ser hele bildet, ikke detaljene. Men går de ut for sterkt er det lett å bli litt irritert over Skyttens entusiasme og overbevisning. 

Er du selv overbevist om at livet ikke er så enkelt eller at vi bare kan tenke positivt, så ordner alt seg? Da vil du garantert kjenne deg en smule frustrert når skytten forsøker å oppmuntre deg. De mener det bare bra. Ildtegn er autentiske og ærlige. De driver ikke med spill. Egentlig hater de spill og syns nok at vår vestlige, selvbevisste verden er litt for striglet.

Skytten er åpen, ærlig og lar seg tidvis provosere av etikette. Å barbere leggene gjør de når de vil. Det er bare ikke så lett å mestre eller kontrollere ilden. Den kommer og går som den vil. Skytten er enten superinspirert og brenner inne med masse energi, eller så går de på sparebluss gjennom livet. Petter Stordalen er skytt. Han er, enten man liker han eller ikke, autentisk og litt vill. Respekt! Skytten er ikke så dresserte. Dessuten så mener han at store visjoner ikke kan skade. Den som intet våget, intet vinner.

Skytten blir kun deprimert når de ikke får lov til å uttrykke sin sult til livet eller å ta sin plass. De vil ha livet! Men de får også ofte høre at de er grådige eller at de går for langt. En porsjon er liksom ikke nok. Det er kanskje derfor det er ett tegn som er assosiert til overvekt. Friheten til å gjøre hva de vil og til å spise hva de vil får de ofte opp i trøbbel. De har også litt forpliktelsesangst av den grunn. Skytten liker ikke at noen skal bestemme over de. Det er derfor ofte de kan oppleve seg selv som «loners». Stordalen har fått merke at vi ikke er så glad i ildfolket her i nord. De er for lettvinte og den visjonære skytt møter motstand. Skepsisen er forståelig da.

I våre drømmer er alt mulig. Men her på landjorden blir vi nødt til å sjekke om visjonen har en plass i virkeligheten. Hvis ikke ville vi hatt folk som lagde en masse unyttige ting som vi egentlig kunne klart oss uten. Eller vent litt, det har vi jo! TV-Shop er full av slike ting vi aldri kan ha bruk for. Folk har jo mange ideer da og det er jo ofte at vi går rundt og har en “american dream” i magen. Det konseptet er egentlig essensen av skytten. Om du bare har nok tro på deg selv, kan du gjøre hva du vil! Skytten har også med markedsføring å gjøre.  Er det noe reklamefolk vet og spiller på, så er det at det kan skapes nye behov hele tiden.

Nike sitt motto, «Just do it», er også en skyttegreie. Din holdning til livet er alt og det er jo ikke helt usant. Motivasjon, inspirasjon og tro er ofte med på å drive frem ledere og vinnere. Jo mer du tror på deg selv, desto mer kan du mestre. Så lenge du klarer å produsere resultater er ikke det feil. Det er her vår indre Skytt møter sin vegg. Ting skulle gjerne gått så utrolig mye fortere. Vi ønsker oss ekspansjon og suksess fortere enn det lar seg gjøre i mange tilfeller. Enten er vi for tidlig ute med ideen vår eller så er vi for trege i avtrekkeren og utsetter drømmen.

Ballonger som blåses opp for mye, sprekker til slutt. Slik kan virkelighet og drøm komme ut av balanse og gjøre ett menneske lettere manisk depressivt. Får troen på oss selv en knekk fordi vi snublet i noen oversette detaljer eller glemte at det innebar enorme mengder jobb å komme i mål, kan vi ende opp som skeptiske og negative. Det er ikke ett bra sted for skytten.

Tryner vi, så er det bare opp igjen og lære av egne feil. Skytten er ikke alltid like lydhør. Jeg tør faktisk si at de som er så gode til å lytte innover og fange intuisjonen ikke alltid tar råd fra andre like enkelt. Det er jo litt paradoksalt, fordi skyttens stahet er også nødvendig for å komme i mål. Hører vi for mye på andre kan det føre oss av veien og skytten, hvis symbol er en pil, kan ikke nå sitt mål. Hører vi aldri på andre, kan vi også gå feil. Her kan vi havne i ønskedrømmens rike. Ett sted hvor drømmen, men ikke virkeligheten lever.

Så, etter at vi har vandret i Skorpionens rike i en måneds tid og finfølt på begrensningene, er det nå på tide å åpne opp for mulighetene. Selv om vi ikke er kvitt skorpionen så lett. Saturn, realismens planet, gikk i oktober inn i skorpionen. Tegnet for lån, andres penger, andres ressurser og kraft. Oversatt til forståelig norsk vil det si at i løpet av de to og ett halvt år saturn skal være i skorpionen, så vil vi alle måtte etterstrebe mer selvstendighet. På alle måter.

Kombinasjonen av solen i skytt og saturn i skorpion blir egentlig å gjøre det du kan med det du har. Det betyr ikke at drømmen om ett bedre liv skal kunne gå tapt. Det er nå du kan se hva du virkelig tror på og om du kan skape deg selv nye muligheter med de ressursene du har til rådighet.

Motstand gjør oss sterkere. Det er ikke alltid behagelig, men alle vet at det å stole på flaks er enda mindre behagelig. Du kan dermed finne en helt ny tro på dine egne ressurser og dine egne muligheter denne måneden. Kanskje da blir det slik at drømmene kommer innen rekkevidde. Det sørget du selv for.