Denne fullmånen var så full for meg at jeg ikke fikk skrevet eller gjort noe annet enn å gjøre det jeg har kommet for å gjøre og jeg hadde gleden av å undervise i vakre Austevoll i helgen. Men det ga rom for ettertanke og når jeg idag sitter på andre siden av fullmånen i Skorpion, har en kreativ strøm av inspirasjon, spørsmål og andres innspill gitt avkastning.

Fullmånens intensitet har ikke skuffet denne gangen heller, særlig i de dagene hvor energien bygger seg opp. Nå, etter at bølgen har lagt seg, sitter vi kanskje igjen med innsikt og informasjon som kan endre noe i eget livsløp eller deles med verden. Slik er evolusjon basert på topper og bunner og en jevnere rytme i mellom. Alt dette er med på å drive menneskeheten fremover i bevissthet. Det gjelder ikke bare deg personlig, men ser vi på verdenssituasjonen, så er det krisene som tar verden fremover selv om det tilsynelatende ser ut til at vi ofte går mot armageddon.

Litt historie ville satt alt i perspektiv.

Skorpionen handler om makt og muligheter, og utfordringen til verden idag er at med økt mulighet til å ødelegge totalt, kommer det økt ansvar. Det ser vi ut til å være bevisst, siden vi enda ikke har droppet atombomber histen og pisten. Men vi har de. Just in case.

Den kollektive angsten for å gi seg hen til en verdensorden med naturlige ledere (de med høyst bevissthet, ikke størst never eller lommebøker) gir seg uttrykk i en verden hvor vi tenker mer på om vi passer inn i businessformatet og strømlinjeformes, enn om vi uttrykker vår sanne kraft i form av at vi kjenner vårt eget dyp, vår sjel. Slik blir verden presentert form uten substans. Tom energi.

Sjelen kopierer ikke en annens suksessformular. Det å slippe tak i “business as usual” er det som skremmer verden generelt. Og mange personlig. Vi coaches og disiplineres. Markedskreftene og deres magikerer forteller små og store bedrifter hva som er oppskriften på suksess. Menn blir fortalt hva som er en suksessfull mann, kvinner blir fortalt hva som er en suksessfull kvinne. Media spiller på vår usikkerhet og manglende indre kontakt. Ofte forsvinner hele hjertet i det vi gjør. Vi presser oss selv til kanten, ofte med frykten for å ikke være nok som bensin. Sjalusi, penger, makt, alt dette er Skorpionens mørkere domene. Presset får folk til å klikke og finne frem våpen for å uttrykke hvor sinte de er på denne markedspolitiske holdningen til mennesker.

Verden har tatt til takke med nesten-trygge mennesker som i sin usikkerhet skaper mange traumer i andre, særlig om de er ledere. 12049616_1005139719507186_719487398439395280_n

Så kommer døden og banker på døren og kaster deg ufrivillig inn i transformasjonens brutale, men frigjørende dans. Sykdom eller emosjonelle komplekser hindrer deg i å delta fullt og helt. Skorpionen er dette domene også. Vi lærer å slippe tak litt etter litt, så nytt liv kan komme inn. Frisk, sunt liv. I healing kommer det et punkt hvor spenningene slipper tak. Slik flommer energi gjennom systemet igjen. Lyset kan atter en gang skinne. Alt du har bært på av angst og bekymring, følelser og av traumer forløses. Skorpionen går i dypet for å skape healing. Det kan være tungt arbeid. Men det gir stor avkastning.

Fullmånen bringer inn mye energi. Ofte så mye at disse mønstrene i vårt emosjonelle felt blir overaktivert. Solens energi speiles om natten. Lyset er på hele tiden. Det å skru på lyset inn i de rom i oss selv som til vanlig er nokså mørklagt, fører til konfrontasjonen med en tilstand i oss selv som er der hele tiden, men som vi til vanlig klarer å døyve. Med andre ord, har du problemer med å slappe av og slippe deg inn i søvn til vanlig, vil dette problemet forsterkes under fullmånen. Det viser at det er noe i deg som kanskje ikke slipper kontrollen, som uroer seg eller som tenker for mye. En del av din personlighet som på godt og vondt skaper ubalanse fordi den siden brukes for mye eller ikke balanseres ut med en annen side av deg selv.

Denne fullmånen brakte med seg en dobbel dose transformasjon og healing. I tillegg til fullmånen var asteroiden Ceres var skrudd på, og tema knyttet til kropp, mat, sex, trygghet, intimitet, død og liv og traumer ble tatt frem i lyset.

Det var da jeg fant dette fantastiske bildet av Tonje Kyte, hvor hun har lagt inn et lite dikt av Helge Torvund

“lyset du treng, finst”

Skorpionen er dette mørke punktet inne i oss hvor vi ikke tror det går an at det noensinne blir annerledes.
En dag slipper lyset til der også. Og du ser at det lyset du trenger, finnes.

Med de ord og det vakre bilde så ønsker jeg dere en fin dag. Takk for at du surfet forbi.