Det spaserer endel folk rundt på planeten som er født med Chiron i Fisk. De er nå midt i sin Chiron-return, som skjer når vi er sånn ca 50. Det er altså ett år på Chiron. En full syklus. Noe kommer til sin fullendelse. Chiron sies å speile det vi kan kalle “såret”.

Jung var veldig opptatt av den sårede healers og sies å være den som brakte temaet inn på bevissthetens bane igjen. Jung selv var ikke Fisk ei heller hadde han Chiron i Fisk, men han var født i Løvens tegn med en helt eksakt kvadrat Sol-Neptun (fiskens planet). Og Neptun var videre konjunkt (sto siden av ) Chiron. Man kan si det sånn at han fikk den midt i planeten. Han var veldig opptatt av rollene “terapeut” og “pasient” og Chiron sin arketype handler om den form for bytte, vi skal se begge sider av saken.

Men Chiron dreier seg ikke bare om sykdom, slik vi har hatt tendens til å tro. Det handler også om en slags endelig grense mellom det guddommelige og det menneskelige. Der hvor vi må erkjenne at vi er mennesker og vi har en slik grense. Å tråkke over den og tro at man er uovervinnelig (Fisken er ofte litt uovervinnelig) er ett prosjekt som kan gå galt. Den som brenner lyset i begge ender eller ikke klarer å finne fred med å bare være, trenger en form for healing. Noe kompenseres det for. Og ofte finner man Chiron mennesket i en situasjon hvor de skal være helt eller heltinne og gjøre helt utrolige ting som å svømme over den engelske kanal eller reise alene i seilbåt rundt jorden. Det de ofte møter underveis, er Chiron. Beskjeden om at det er helt iorden å gi opp; det er faktisk en styrke å¨kunne gjøre det. Det å gi seg selv rom for hvile, healing og pleie bryter ned endel av oss selv som tror den må være på topp hele tiden. Det er jo slik vi blir programmert i vårt samfunn; men det betyr ikke at det er riktig.

 

Nyt denne Sol-Chiron dagen. Ta vare på deg selv.

 

Sol.