Oh, nå var vi her da. Saturn er i ferd med å legge bak seg Vekten og gå inn i en to og ett halvt års periode i Skorpionen. Jeg husker godt  da jeg satt i Black Hills, South Dakota i  2006 og hørte Rose Marcus sitt foredrag om Pluto i Steinbukk transitten. Hun fokuserte særlig på Saturn sin rolle i denne langvarige transitter av den grunn at Steinbukken er Saturns domene  og dermed hersker altså Saturn over Pluto i denne perioden. Så alt Saturn finner på er av stor interesse for Pluto, der den da ligger og vaker i den første halvdel av Steinbukken. Poenget hennes var at Saturn vil bli ekstra synlig og merkbar for oss jordboere i tiden mellom 2008-2025 (til Pluto er ute av Steinbukken) og enda mer i forhold til den perioden vi nå er inne i fra 2012-15, hvor Saturn (Steinbukkens planet) er i Pluto sitt tegn (Skorpionen), mens da Pluto (Skorpionens planet) er i Saturn sitt tegn, Steinbukken. De spiller tilbake og forsterker hverandre. Phew! Lange setninger inneholder mange ord!

Verden er ett sted den aldri har vært før. Vi har ikke vært koblet sammen “i haue og i ræva” som vi er nå og internett gjør at alt speedes opp. Og det kan være like greit, vi har nemlig ikke så god tid lenger. Krisene ser ut til å stå i kø, miljømessig og økonomisk. De astrologiske aspekter roper nokså høyt og tydelig; “Bli voksne og gjør det som må gjøres”. Delta i samfunnet og bruk innflytelse riktig.

Personlige begjær og behov må etterhvert vike for større miljømessige behov og vi må alle gjennom vårt eget verdisystem for å se hvordan vi er med på å skape misnøye i egne liv. Skorpionen er ett tegn som har assosiasjon til verdisystemet vår; eller rettere sagt, til transformasjonen av dette verdisystemet. Der hvor det har vært for mye fokus på makt eller status i form av penger, utseende, sex, innflytelse, partnerskap, intelligens, psykiske krefter, ja selv den som spiller ut offerrollen har fokus på makt, vil Saturn, selve kongen av karma, gjøre opp status. Det kan bety korreksjon av livssvei, valg og visjon.

Men makt er ikke dumt. Det er å ha innflytelse over eget liv. Valg. Vi har friheten til å velge. Det finnes ingenting værre enn ett menneske som ikke opplever sin egen makt eller kraft på en positiv måte. Da vil kanskje individet ende opp med å stjele makt fra andre; berøve andre deres liv eller voldta, stjele og dominere. De fleste går ikke så langt, men vil ha dager hvor motet er nede og hvor da pengebekymringer, avvisning eller andre nederlag tar fra de følelsen av styrke og kapasitet. Det er den dagen du bare ser veggen og ingenting på den andre siden.

Den dagen vi ikke lenger har tilgang, kommer sulten etter mer. Går vi for lenge og ender opp i desperasjon, er det lett å ta til takke med hva-som-helst fordi det er bedre enn ingenting. Det er kanskje worst-case scenario for mennesket i en slik intens tid som disse årene vi nå har foran oss. Systemets opplagte ubalanser gjør folk til kriminelle. Økonomisystemet har mange begresninger og ofte er det legalisert ran. Folk betaler seg ihjel på lån for å tilfredstille ofte helt primære behov som tak over hodet.

Så, siden da Saturn er “the lord of Karma” går vi nå inn i noen veldig spennende tider økonomisk. Selv om vi her på berget stort sett har nok, så tror vi at vi ikke har nok. Det er aldri nok. Det er alltid noe mer å kjøpe eller ønske seg. I en verden full av mangfold er det ingen ende på ønsker. Fokuset hos det fleste ligger på mangler. Det som ikke er der.

Jeg og min lille datter snakket sammen her forleden, og så kom vi i snakk om plastikk leker. De får jo med seg reklame og så sitter de og ønsker seg ditt og datt. Helt normalt. Men med rom fulle av leketøy som de ikke bruker, er det på tide å ta fatt i det og snakke litt med de. Jeg spurte henne om hun ble skikkelig glad når hun fikk ting. “Ja” svarte hun selvfølgelig. “Hvor lenge er du glad da for denne tingen tror du?”….Kort tenkepause…”En time” sa hun kontant. “Finnes det noe som gjør det alltid glad?” spurte jeg da, vel vitende om at det lå litt føring i det spørsmålet. “Jaaa, dere!” sa hun og så på sin bror og meg. Ekte verdi er ikke penger, eller makt eller fin rumpe. Det er kortvarige lykker som går over i frustrasjon når de ikke lenger er der. Det er begjærets opp og nedturer forsterket av markedskreftenes stadige spill på våre svake punkt.

Kanskje vil Saturn i Skorpion få oss nærmere hverandre . Skorpionen går så tett som mulig. Den vet at vekst har med å smelte sammen å gjøre. Man kan bli sterk av andres styrke (og motsatt). Vi vokser inn i hverandre. Når vi kommer ordentlig nær, finner vi rom til å jobbe med de traumer som sitter helt inn i hjerterota. I en verden hvor det fremdeles finnes mange tabuer ; vil Saturn i Skorpion jobbe hardt med å få de frem, ut og vekk. Har du områder i ditt eget liv hvor du føler du begrenser deg selv? Hvor det er tabu å gjøre slik du føler det ? Vi blir nødt til å få frem vår lidenskap for å kunne se hva vi virkelig er, hva vi kan og hva vi bør bruke livet vårt på.

Å kjenne seg selv er luksus i en verden hvor verdiene er satt og samfunnet er premissleverandør. Vi må jobbe og tjene til livets opphold. Men før eller siden kommer forandring og banker på døren og til slutt vil noe dø. Ett forhold som ikke er basert på ekte kjærlighet, vil før eller siden gå tapt. En jobb som ikke egentlig var den du følte du er, vil før eller siden ta slutt, du vil være ferdig. Alt dør når vi er ferdige med det. Og det kan hende vi ender opp i mange mellomstasjoner, fordi vi i utgangspunktet trodde at “Yess, dette er meg!” for så noen år senere ha en helt annen forståelse av oss selv. Ingenting galt i å ha noen mellomstasjoner hvis man er i stand til å takle litt forandring. Skorpionen beskriver det evolusjonære prinsipp som er iboende i alt. Bevegelse mellom liv og død og gjennoppstandelse. Problemet med forandring er når vi ikke vil ha den og frykter fremtiden. Men både Pluto og Saturn er ikke planeter det går an å forhandle med eller stikke hodet i sanden for. Vil du ikke, så må du. Vi blir venn med døden, forandringen og dermed også med livet i Skorpionen.

Saturn-Pluto: Modning, integrering, balansering av indre og ytre virkelighet, oppjustering av personlig skapekraft, nedtoning av tomme verdier, skift av fokus i livet, ønske om større intimitet og nærhet og forståelse for egen psykologisk natur. Saturn-Pluto miksen har også med selvdisiplin og egen autoritet å gjøre. Så kombinasjonen kan gjøre at du møter dine egne begrensninger, justerer ditt verdisystem og kommer styrket ut av det, med en ny følelse av vilje og kapasitet. Som en fugl føniks, ut av asken.

Globalt er det en følelse av alvor som ligger over oss og naturen har også begynt å vise sine mektige krefter. Saturn i Skorpion-Pluto i Steinbukken perioden vil avsløre hvor dypt inne i oljefella vi sitter og hvilken konsekvens dette har for naturen. Økonomi og helse er viklet inn i hverandre og jorden selv har fått lide av vår oppgradering. Siden Saturn har med korreksjon å gjøre, er dette aspekter som kommer til å få ett strengere preg; og det kan gi oss ett rush av konservatisme. Det er altså på tide å våkne opp og ta fatt i livet med større realisme!

Lurer du på hvor denne transitten faller i ditt horoskop, går det an å gå inn på astro.com og plotte inn egne data og så får du se..