Eklipse

Ikveld rundt midnatt er det solformørkelse, som også sammenfaller med at solen går inn i tropiske Skorpion. Venus har også gjort Skorpion av seg og arketypene Skorpion, Vekt og Vær blander seg i en heftig tango og danser forvandlingens dans.

Med Venus står alt knyttet til forhold veldig sterkt, men siden dette er Skorpionens domene, så kan også alle skyggene komme ut og frem. Drama knyttet til ekser, til sjalusi, til mangler eller til det å ikke finne en partner kan være noe av materien som aktiveres. Dette er nokså heftige signaturer for pasjonert kjærlighet, og med en gang vi er involvert, engasjert og investert, så kan vi også bli fanget, bundet og delvis avhengig. Forhold gjør noe med vår evne til å være helt fullstendig fri, og alt etter hvilken side av aksen en spiller ut, så vil behovet for likevekt være tilstede. Vi gir, vi tar og vi vokser gjennom hverandre. Du har noe, jeg har noe annet og vi utveksler. Vekst er nøkkelordet. Der hvor det er vekst, der er det liv. Regel nummer 1 for Skorpionen.

Eklipser er små sjokketerapeutiske virkemidler fra livet som er perfekt designet for å få oss ut av rutiner og spinner ofte hendelser som setter fyr på utvikling. Men før forandring kommer ofte en liten krise. Slapp av, universet er i orden, krisene har en funksjon. Gjennom kriser blir vi nemlig klar over hva som surrer rundt i det ubevisste og kan også konfrontere problemene i stedet for å leve i fullstendig tåke og la alt bli så ødelagt at det er forbi reparasjon. eclipse 2

Nodene i Vær-Vekt:

Denne nodeaksen er aktiv mellom februar 2014 til november 2015, og en eklipse eller formørkelse, involverer enten en fullmåne eller en nymåne i tett aspekt til nodeaksen. Nodeaksen er månens bane som krysser jordens bane rundt solen og de står alltid i motsatt fortegn. Selv om månen og solen må danne enten en nymåne eller en fullmåne i nærheten av nodeaksen for å skape en eklipse, er de ikke slik at de alltid faller i samme tegn. Denne gangen er Sol-Venus-Måne alle i Skorpion, mens da nodeaksen er i Vekt-Vær. Dette er en særdeles aktiv og intens nodeakse, særlig fordi den berører veldig intense og langvarige planetariske aspekter (Uranus-Pluto) .

Til denne eklipsen har vi Uranus i tett aspekt til sydnoden i Vær, hvilket indikierer at alle former for individualisme og manglende evne til samarbeid kan blokkere for videre vekst. Værens mørkere aspekt er impulisivitet, egoisme, konkurranse og krigføring. Det er separatisme.

Ideelt sett bruker vi Værens energi til å være modige og stå i oss selv, beholde vår individualisme på tross av sterkt press.

Uranus favner alt fra sunne individualister som taler Roma midt i mot, til den eksentriske rebellen. Uranus er oppvigleren, den revolusjonære, rebellen og frihetsforkjemperen. Når den nå står så sterkt i Væren som den gjør og vil fortsette å gjøre hele vinteren, så vil vi se mange individualister og aktivister poppe frem.  Det er den som kjemper for å finne sin individualitet og få lov til å være akkurat slik den er, uten å være tvunget til knes av systemet.

Uranus har vært i aspekt til nodeaksen en stund og på denne tiden har vi hatt saker som det rosa huset i Bergen og Ingunn Sigursdatter, kvinnen som meldte seg ut av samfunnet. I begge tilfeller så ender det opp med en refleksjon om hva demokrati er, har vi demokrati, hva er sivilisasjon og hvordan skal vi organisere oss? Og er de lover og regler vi har klare for forandring? Og hvordan skal denne forandringen eventuelt skje?

Uranus er den visjonære, den som ser fremtiden. Det er også dermed den som opponerer mot alt det som ikke fungerer. Ofte ender den opp som den revolusjonære og det kan også være den destruktive rebell som er så sint på samfunnet at den blir terrorist. Anders Behring Breivik er nettopp en slik Uranus-figur, med Solen-Mars i Vannmann i kvadratur til Uranus i Skorpion.  Problemet med den rebelske, sinte karakter, er at den ikke forstår at evolusjon går fra massebevissthet, til individualisme, til gruppe bevissthet og at gruppebevissthet og massebevissthet ikke er det samme. Rebellen klarer ikke helt å se at gruppen er utrolig viktig og at innenfor gruppen/kulturen, så tar ting tid. Uten at gruppen fungerer, fungerer ikke samfunnet.

Fra et Uranus perspektiv så forsøker man da som individualist å finne en måte å koble seg på en gruppe igjen. Behring Breivik koblet seg til en gruppe av sinte, individualister som ville ødelegge samfunnet. Breivik kom ikke med løsning, bare med destruksjon og sinnet hans handler mye om at han ikke følte seg velkommen på denne jord og dermed fikk en “jeg mot alle” holdning.

Saturn:

Så dette er altså en slik tid og en slik eklipse som forsterker nettopp disse tema om individualisme og samarbeid, det kollektive og det personlige. Det kan være små forandringer i ditt eget liv hvor du føler du må ta mer hensyn til deg selv eller du må satse på samarbeidet. Begge deler er aktuelle tema. Revolusjon rimer på evolusjon, men du trenger bare revolusjon om situasjonen er fullstendig, hårreisende dødfødt. Hvis ikke kan du fint smøre deg med tålmodighet og la ting komme skrittvis.

Skorpionen innser at vi trenger hverandre og at livets suksess hviler på evnen til forpliktelse. Siden eklipsen havner i Skorpionen og Saturn er i begynnelsen på slutten av sitt opphold i Skorpion (siden oktober 2012), så er dette også et tema som forsterkes. Saturn i Skorpion har jobbet med å tette hullene i psyken og fikset taket så ikke regnet kommer inn. Den har forsket på alle psykiske tilstander som ødelegger for følelsen av god selvtillit og gjort noe med alt så du kan bli sterkere. Vi skaper mye av vår indre makt og kapasistet, og den som sitter med henda i fanget og har gitt opp, får det ofte vanskelig. I vanskelige tider blir vi satt på prøve. Hvor langt har du kommet i å takle følelsenes evige svingninger? Hvordan håndterer du livets ofte plutselige vendinger? Går du ned for telling eller tar du det med mot? For det er egentlig alt du trenger, litt hjelp fra venner og kjære og mot i hjertet. Venus bringer inn en god dose kjærlighet, så nyt den og la den nære deg.

Med de ordene ønsker jeg deg en fortreffelig eklispse!