Venus gikk inn i Vektens tegn for noen dager siden og vil være tett på Solen i halvannen måneds tid. Denne perioden får sitt crescendo i midten av November når Solen, Saturn og Venus barker sammen i slutten av Skorpionens tegn.  Vi kan jo trygt si at alt som tilhører Venus sitt domene tar fullstendig av.

La meg tenke litt høyt om akkurat det:

Vel, som kjærlighetens og skjønnhetens gudinne søker hun kjærlighet og harmoni hvor enn hun går. Hun skal nyte livet og det skal smake godt. Smerte og konflikt smaker ikke godt, så det forsøker hun å unngå i det aller lengste. Derfor involverer hun seg helst med de hun kan leke med og ikke minst, forske på kjærligheten med. Gjennom disse forholdene lærer hun hvordan skape kjærlighet og harmoni i seg selv på tross av at hun blir utfordret fra noen der ute.

Men “de andre” eller “den andre” er ikke nødvendigvis i harmoni med seg selv hele tiden, og dramatikk kan ikke lenger unngåes. Venus rister på hodet og tenker “hvorfor kan vi ikke bare ha det fint?” Og særlig vanskelig kan det bli når hun har utvekslet den romantiske prana med noen. Da strømmer det også psykisk informasjon fra den ene til den andre, og dette er grobunn for en uhorvelig mengde informasjon som kan føre til potensielle konflikter, frykt og frustrasjon. Særlig der hvor det ikke spilles med åpne kort eller en av partene er helt uvitende hvordan det ubevisste felt er i stand til å kommunisere høyt og åpenlyst selv om man ikke sier et ord. Venus er en følsom gudinne og  tenker nok : “Her er ikke kjærlighet, dette er ikke skjønnhet” og så  begynner hun å lengte etter noe nytt der ute. Noe som er fint og skinnende og lett å leke med.

Venus Afrodite kan også bli sky. Hun kan begynne å frykte forhold fordi forhold forandrer henne for mye. Hun mister seg selv i andre. Og når hun mister seg selv, blir hun en skygge som vandrer rastløst fra ansikt til ansikt og leter etter kjærlighete og bekreftelse der hvor hun kan. Hun kan bli en geisha og en slave av kjærligheten, sulten etter den gode og bekreftende tryggheten av å bli elsket og likt og forvirret når hun opplever motstridende signaler.

Ofte, når hun ser seg i speilet, ser hun ikke det som andre ser og ikke føler hun at hun er vakker nok. Venus Afrodite blir da en flyktning fra sitt eget paradis, hun blir en dronning som har abdisert sin trone og hun blir en imitasjon av andre. Hun blir et spøkelse som ikke tåler å bli eldre eller ikke klarer å se skjønnhet der hvor det hersker ufred. Hun klarer ikke å beholde sin indre balanse når andre er i uro og hun mister evnen til å verdsette sine talenter.

Det er en tilstand hvor det feminine har inngått et kompromiss for å få kjærlighet, men mistet seg selv på veien.

Nå som Gudinnen flankerer Solen den kommende halvannen måned, så har vi alle havnet i hennes arketypiske rike. Der skal det ryddes i forhold.  Så alt fra det å hjelpe deg til å forstå at andres smerte er ikke nødvendigvis er ditt ansvar og at du ikke kan fikse alt for alle, til å forstå bedre hvordan dine evner og ressurser kan finne uttrykk. Venus i Vekt kan også ha en liten krise relatert til egen identitet. Hvem er du i forhold til alle andre? Og hvordan påvirker andre ditt selvbilde?

Merkur har også gått retrograd og vil snart melde seg inn i denne klubben av planeter i tropiske Vekt og der kan det tenkes at forandlinger må reforhandles og ord må kommuniseres. Kjenn etter hva det er som skal kommuniseres og få det sagt. Mange opplever at de mister essensielle poeng når de faktisk skal kommunisere. Mens de går og tenker er alt så klart som glass, men når de da skal si ifra er det hele fullstendig uklart og forvirret. Hva skjedde? Ble de plutselig redde for å såre den andre? Høres egne behov litt dumme og betydningsløse ut når de sies høyt?

Vekten kan ha en slik tendens til å undertrykke egne behov fordi det bare er detaljer liksom.

I det lange løp er det lurt å ikke sammelikne smerte, men tillate seg selv å ha egne behov og egne reaksjoner, uansett hvor irrasjonelle de er.

Vi har jo også fullmåne i gjære (onsdag) og denne gangen faller fullmånen på nodeaksen og skaper en måneformørkelse, dessverre ikke synlig fra Norge. Men den markerer allikevel starten på eklipsesesongen. Eklipser, eller formørkelser, er astrologiens variant av sjokkterapi. Fort og gæli’ og plutselig. Denne sesongen starter med et smell i tillegg. Uranus har lagt seg i nærheten av nodeaksen, og som markedsfører for sann og sterk individualisme og frihet, nøyer den seg ikke med gårsdagens løsninger eller samfunnets gjentatte rymter. Den vil ha fremdrift, fremgang, økt bevissthet, frihet for individet, vekst og revolusjon….Da sier det seg selv at det passer veldig dårlig med med-avhengighet, dårlige relasjonsmønstre og dårlig selvtillit.

Hvis du er en av de som hele livet har følt deg som en outsider og aldri helt visst hvor dine folk er, så kan det godt tenkes at det er nå de dukker opp. Og særlig om du tar fatt i Vektens skyggeside som forstyrrer den sanne individualist.

Individualisten har ikke tid til å tenke på hva andre måtte synes, men den er så glad at den endelig synes godt om seg selv.

Hva skal til for at du kan komme til det neste nivået? Må du digge deg sjæl?

Ja, det må du!

Ha en forrykende alt!